Partner login

Hvordan velge den perfekte kneputen og oppnå optimal knebeskyttelse

Snickers Workwear - Norge

Har du noen gang hatt kneputer som bare ikke funker for deg? Da vet du hvordan det knærne kan føles etter en arbeidsdag. I denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips om hvordan du kan velge det perfekte paret kneputer og oppleve optimal knebeskyttelse.

Spar knærne til arbeidet er gjort

Når det kommer til knebeskyttelse er det flere ulike faktorer som spiller en rolle. Vi hjelper deg velge ved å forklare hvordan kneputen skal sitte, hvilke kneputer som passer til arbeidet du skal gjøre og hvordan kneputens ulike funksjoner påvirker beskyttelsesnivået. Vi ønsker også å gi deg noen tips om vedlikehold og levetiden til dine kneputer.

den perfekte passformen på dine kneputer

En knepute kan være den beste på markedet, men uten god passform vil de ikke beskytte knærne dine ordrentlig. Så hva skal til for at kneputen passer ordrenlig?

En av de viktigste aspektene for at kneputene skal passe perfekt, og som ofte blir glemt, er størrelsen du har på håndverksbuksa. Dersom benlengden på buksa er for lang eller kort vil ikke kneputelommene være i riktig posisjon. Når du da legger en knepute i kneputelommen vil de bli for høye eller lave for å kunne tilby beskyttelse. Få riktig størrelse på buksa for å forbedre knebeskyttelsen.

Det er ikke kun størrelsen som betyr noe, snittet på arbeidsbuksen har også noe å si. Når du kneler i bukser med rett snitt vil ofte stoffet ved knærne bevege seg til siden. Når du da legger til kneputer her, vil også de bevege seg til siden. Det du trenger er bukser med Twisted Leg design. Denne typen ben vil holde kneputelommene på riktig plass når du kneler og på denne måten øke beskyttelsen.

En god knepute vil holde seg på plass når du kneler og reiser deg igjen. Kneputer som sklir rundt i kneputelommene kan skape umiddelbar og langsiktig skade dersom du "bommer" på stedet med mest beskyttelse. En av de enkleste måtene å forbedre beskyttelsesnivået er å sikre at kneputene er i riktig posisjon. KneeGuard posisjoneringssystem hjelper deg med dette og du kan sette kneputene i ulike posisjoner.

Designet på kneputen har en stor på virkning på passformen. Den burde ikke bare beskytte kneskålen, men også området rundt. En godt designet knepute vil lukke seg rundt sidene på kneet og hindrer kneet fra å skli på puten.

Tips angående perfekt passform

 • Dersom du må dra i buksebena for å få kneputene i riktig posisjon er dette en indikasjon på at størrelsen på buksen din ikke er helt riktig eller at kneputene trenger å endres til en annen posisjon. 
    
 • Når du prøver nye arbeidsbukser, ikke bare prøv de stående, men sett deg også ned på kne for å se hvordan kneputelommene havner.  
    
 • Sørg for at kneputene du velger er designet til håndverksbuksa du bruker. Ikke alle kneputer kan brukes i alle kneputelommer og blanding av ulike merker kan påvirke beskyttelsesnivået.

Hvilke kneputer trenger du til arbeidet du gjør?

Når du er gulvlegger er det lett å forstå at du trenger mye knebeskyttelse. Men hvilket nivå beskyttelse trenger du dersom du ikke er gulvlegger? Hvordan velger man riktig kneputer? Når det kommer til valg av kneputer er det to hovedkomponenter som er viktige; Hvor ofte du kneler/reiser deg og hvor lang tid du tilbringer på kærne.

Jobber du for det meste innendørs og kneler innimellom? Da vil en lett og fleksibel knepute være det rette. En lett knepute vil ikke være til bry når du arbeider, men tilbyr noe beskyttelse de gangene du kneler. Type 2, nivå 0 vil holde for deg. I all type arbeid du kneler mer enn dette burde du vurdere kneputer som tilbyr mer beskyttelse.  

Når du kneler mer enn innimellom, men ikke tilbringer mye sammehengende tid på knærne, holder det med et par all-round kneputer. De vil tilby beskyttelsen du trenger (se etter type 2, nivå 1), men er ikke laget til hardt bruk. De er generelt ganske fleksible, slik at de er komfortable når du ikke kneler.

Når du reiser deg opp og kneler ofte gjennom arbeidsdagen og tilbringer lange perioder på knærne, trenger du kraftige kneputer. Slagbeskyttelse er det viktigste i denne sammenheng da knærne dine får et slag hver gang du setter de ned. Se etter kneputer med støtabsorberende kvaliteter.

Når du arbeider lange perioder på knærne, men ikke reiser deg så mye (slik som gulvleggere) trenger du kneputer som holder seg på plass hele dagen og tilbyr maksimal demping. Kneputene er ikke produsert for å tåle hyppige slag, men holder knærne beskyttet da du er på knærne.

Tips for å velge

• Har du noen gang hatt kneputer som blir "flate" etter et par arbeidsdager? Da er dette definitivt ikke kneputen for deg! Når du velger en knepute som er designet for å tåle all tiden du bruker på knærne vil du merke at de holder mye lengre. 
 
• Ikke alt arbeid innen samme yrke er likt, så kneputene trenger ikke være den samme for alle. For eksempel vil en elektriker som som legger ledninger på gulvet tilbringe mye mer tid på knærne enn elektrikere som spesialiserer seg på taklys. De vil begge ha behov for ulike typer kneputer; en kraftig og den andre lett og fleksibel. Så istede for å fokusere på yrket ditt, burde du vurdere arbeidet du skal gjøre når du velger knepute.  
 
• Føler du at du faller mellom to kategorier og vet ikke hvilke du skal velge? Velg den som tilbyr mest beskyttelse, knærne dine vil takke deg senere!

materialet og design

Når det gjelder kneputer er det viktig at de er lager for arbeidet du gjør og at de har god passform, men design og materiale kan også ha en påvirkning beskyttelsesnivå og komfort. Her er noen egenskaper du kan sjekke når du velger kneputer.

Form: En god knepute vil ikke bare dekke kneskålen, men lukke seg rundt kneet for å dekke sidene også. Se etter kenputer som er lett kurvet med sider som står opp.

Sikkerhet: Hvordan kan du sikre plasseringen til kneputen? Se etter en knepute som har en måte du kan feste den på i kneputelommen for å øke beskyttelsesnivået.

Fleksibilitet: En fleksibel knepute er mer komfortabel å arbeide i da den tilpasser seg posisjonen du er i. Bare vær sikker på at den fortsatt tilbyr beskyttelsesnivået du trenger.

Ventilasjon: Å arbeide med kneputer kan være varmt, derfor kan noen ventilasjonskanaler utgjøre en stor forskjell på din arbeidskomfort.

Slagabsorbering: Ulike materialer reagerer ulikt på slag. Innovative materialer som D30 er designet for å være fleksible når man går, men blir harde ved slag. På denne måten absorberer materialet det meste av slaget og skåner knærne dine.  

Holdbarhet: Noen materialer er mer holdbare enn andre. Lett skum (som PE) er mest sannsynlig mindre holdbart enn et kraftig materiale som Polyolefin.

Angående sertifisering

Når du er på utkikk etter et par bra kneputer tar du sannsynligvis beskyttelsesnivået i betraktning. Å velge mellom en Type 2, Nivå 0 og Type 2, Nivå 1 knepute kan utgjøre en stor forskjell.

Men visste du at sertifiseringen kun gjelder når du bruker de sammen med buksene de er sertifisert for? Siden sertifiseringen blir gjort med bestemte bukser burde du alltid bruke kneputene med de riktige buksene for å holde sertifiseringen intakt. Det å blande ulike merker på kneputer og bukser vil gjøre sertifiseringen ugyldig, så vær sikker på at de er ment for å brukes sammen.

Det å finne hvilke kneputer som går med dine Snickers Workwear bukser er lett; du kan finne kneputene som passer buksene ved å se på lappen i buksa.  

tA VÆRE PÅ KNEPUTENE

Når du har skaffet deg et par kneputer er det et par ting du kan gjøre for å utvide levetiden. Tar du vare på kneputene dine vil de ikke bare vare lengre, men de vil også holde beskyttelsesnivået oppe. Her er våre tips:  

 1. Ikke vask buksene med kneputene i kneputelommene. Vi vet det er fristende, men kneputene vil holde lengre dersom du tar de ut før vask.
    
 2. De fleste kneputer kan vaskes, bare ikke bruk hardt vaskemiddel eller veldig varmt vann. Håndvask er det beste for kneputene.  
   
 3. Butt de ut ofte. Kneputer som har rift eller sprekker bør byttes ut, det samme gjelder om de ikke går tilbake til sin opprinnelige form.

Ta vare på knærne dine

Knærne dine må tåle mye når du jobber hardt, noen ganger mer enn profesjonelle idrettsutøvere. Så det er viktig å beskytte de så godt du kan.

Med denne artikkelen ønsker vi å hjelpe deg ta den beste avgjørelse basert på dine behov. Har du fortsatt noen spørsmål eller trenger hjelp? Ta kontakt eller spør hos din lokale forhandler.

Finn dine kneputer her >>

Spør oss