Partner login

kokosnøtter og vulkansk sand for håndverkeren

Snickers Workwear - Norge

Toppidrettsutøvere har lenge hatt glede av fordelen med tekniske klær. Nå kan håndverkere gjøre det samme. Snickers Workwear er en av de første produsenter som introduserer 37.5®  teknologi i klærne sine.

Prestasjon og komfort henger sammen

Som enhver idrettsutøver vil fortelle deg, når det kommer til klær er ytelse og komfort nært knyttet. Gregory W. Haggquist, Ph.D, grunnlegger og teknisk sjef for det banebrytende materialet 37.5®, sier at en idrettsutøvers ytelse kan forbedres med 26 % ved bruk av avansert teknologi. 

Nå kan en ny serie arbeidstøy basert på 37.5® teknologien forbedre en håndverkers ytelse. Navnet kommer fra den ideelle fuktigheten i mikroklimaet nær huden og en persons gjennomsnittlige kjernetemperatur. "Opprinnelig fokuserte vi på lukt-eliminerende materialer ved hjelp av aktivert karbon, men under forskningen fant vi ut at det hadde egenskaper som var perfekt for å regulere kjernetemperatur," sier Haggquist.

37.5® Teknologien avkjøler når du er varm og varmer når du er kald

Haggquist oppdaget at aktivert karbon innebygd i materialer fremskynder konverteringen fra væske til damp, kjøler deg ned når det er varmt og varmer deg opp når det er kaldt. Ulikt konvensjonelle fuktstyrende materialer handler 37.5® teknologien om å forhindre svette.

"Problemet med materialer som absorberer fuktighet er at de løser et problem etter at det har oppstått; du svetter, også begynner materialet å jobbe," sier han. "Det er for sent. Du ønsket et produkt som vet hva kroppen trenger på forhånd."

Fra vulkansk sand og kokosnøttskall

Utledet fra vulkansk sand og kokosnøttskall, blir de aktive partiklene dypt innebygd i fibrene og sikrer hurtigere tørking og mer effektiv avkjøling av kroppen. De mikroskopiske karbonpartiklene kan både absorbere og frigi infrarød lys energi som sendes ut fra kroppen og på denne måten enkelt varme opp eller kjøle ned huden etter behov.

“Vi begynte med fritidsklær, utvidet til livsstil- og treningsklær, og nå arbeidstøy," sier Haggquist. "Desto mer komfortable håndverkere er, desto mer produktive er de. Dette reduserer risikoen for feil og ulykker."Perfekt teknologi for arbeidstøy

Henry Lundberg, R&D Manager hos Snickers Workwear, sier at alt handler om å forbedre komfort og muliggjør en bedre arbeidserfaring.
”Denne teknologien passer våre håndverkere perfekt med sin overlegne absorberende egenskap,” sier han. ”Vi testet flere lignende teknologier tilgjengelig på markedet, men ingen av de var like gode som 37.5® .”

Ifølge Lundberg, ønsker et økende antall brukere klær med forbedret avkjølende egenskaper, bedre ventilasjon og fuktabsorbering. ”Vår inkludering av 37.5® i våre klær er en respons på kundebehov – spesielt fra håndverkere i regioner med lange perioder varmt vær, slik som sentral Europa,” sier han.

Brukertestene har fått veldig gode tilbakemeldinger

Snickers Workwear utførte både laboratorietester og brukertester på 37.5® før teknologien ble tatt i bruk i produktene. ”Vi har hatt veldig positive tilbakemeldinger fra brukere som fremhever den økte komforten på materialet, spesielt under varme forhold,” sier Lundberg.

”Denne banebrytende moderne teknologien passer fint inn i vår strategi om å tilby det beste arbeidstøyet på markedet, med mål å forbedre produktivitet og komfort,” sier Lundberg. ”Og på grunn av dets unike egenskaper føles det bra å være en av de første arbeidstøyprodusentene som lanserer det på markedet.”

37.5® Teknologi

37.5® aktiv partikkel teknologi fanger og frigjør fuktighet for å opprettholde den optimale, relative fuktigheten i ditt mikroklima.

Slik virker det

✱ 37,5® teknologiens aktive partikler, som er vevd inn i materialet, fanger og frigjør fuktighet. Partiklene øker fibrenes overflateareal med 800% og fjerner også fuktighet i motsetning til andre teknologier.

Ved å aktivt reagere på kroppsvarme, anvender partiklene infrarødt lys fra kroppen til å øke fukttransporten og fremskynde omdannelsen fra væske til damp, noe som øker tørkehastigheten. Desto varmere brukeren blir, desto sterkere blir drivkraften som fjerner fukten - og desto mer komfortabel blir plagget.

Fordelene ved 37.5® Teknologi

✱ Den arbeider for å opprettholde en ideel kroppstemperatur.
✱ Materialer med 37.5® Teknologi tørker opp til fem ganger raskere enn tradisjonelle fukttransporterende materialer.
✱ De aktive partiklene er permanent integrert i garnet og vaskes derfor aldri ut.
✱ Teknologien stammer fra naturlige kilder som blant annet kokosnøttskall og vulkanske mineraler.

Spør oss