Partner login

hold deg tørr i regnet

Snickers Workwear - Norge

For å kunne holde seg tørr og komfortabel i regnet, må man velge riktig type regntøy til jobben. Valget avhenger av hvor hardt du jobber og hvor lenge du jobber i regnet uten å ta pause.

Hvordan kle deg i regnvær

Her er noen raske tips for hvordan du bør tenke da du skal kle deg mot regnvær:

  • For 100% vanntetthet gjennom en aktiv arbeidsdag i regnet - velg et vanntett plagg med teipet sømmer for maksimal beskyttelse og pusteevne.
  • For 100% vanntetthet på dager med lavere arbeidsintensitet, men øsende regnvær - velg et PU plagg med sveiset sømmer.
  • For beskyttelse mot yr og mindre regnværsbyger - velg et plagg som er vannavvisende. Plagget vil holde deg tørr, men fortsatt puste.
  • Ikke glem at det du har på deg under også har noe å si. For aktive arbeidsdager bør du bruke klær som transporterer fuktughet. For dager med lavere intensitet eller kaldere dager, må du kanskje ha på et ekstra mellomlag for å holde varmen.

Vanntett skalljakke

Med denne jakken trenger du ikke bry deg om det pøsregner. Du kan fortsette arbeidet med overlegen bevegelsesfrihet og komfort, i denne 3-lags vanntette skalljakken, med teipet sømmer. EN 343.

1300 FlexiWork, Vanntett skalljakke

Vannavvisende vinterjakke

Designet for å holde deg varm hele arbeidsdagen. Jakken er slitesterk, med god passform og vannavvisende, perfekt i kulden. Høy, fleecefôret krage og elastiske mansjetter med tommelfingergrep som holder deg varm, tørr og komfortabel.

1100 AllroundWork, 37.5® Vinterjakke

PU regnjakke

Hold deg tørr med denne helt vanntette, PU-belagte regnjakken med teipet sømmer. Produsert i mykt og elastisk materiale for overlegen komfort.

Overlegen vanntett teknologi - i henhold til EN 343 og designet med helt vanntette sømmer som gir 100% beskyttelse.

8200 PU Regnjakke

Hva du skal bruke er avhengig av situasjonen

Bruk et par sekunder på å evaluere risikoen for hvor våt du kan bli i løpet av arbeidsdagen før du bestemmer deg for hvilket regntøy du bør bruke. Hva sier værmeldingen, er det risiko for pøsregn, regnskurer eller yr? Har du en aktiv eller fysisk rolig arbeidsdag foran deg? Til slutt, hvor lenge skal du eventuelt stå ute i regnet, er det snakk om minuetter eller timer? Desto lengre tid du skal bruke i regnet, desto mer kreves av klærnet og hvilken teknologi som er brukt i plagget. Dette har noe å si for at du skal holde deg så tørr og komfortabel som mulig.

Ikke glem ventilasjon

Pusteevnen til arbeisklærne dine er like viktig for din komfort som beskyttelsen mot regnet, spesielt på fysisk aktive arbeidsdager. Et plagg med god pusteevne transporterer fuktighet bort fra huden. Gjør det til en vane å se etter plaggets pusteegenskaper. Pusteevnen bestemmes av to faktorer; enten pusteevnen til materialet eller innebygd ventilasjon som glidelåser eller områder i mesh.

Husk beina

Vannet kommer ikke bare fra himmelen, men det spruter også oppover beina når du jobber utendørs. Derfor er den nederste delen av buksebeinet ofte forsterket med et materiale som er vannavvisende. Dette forbedrer også slitestyrken.

Hvordan kle deg lag på lag

Forskjellen mellom vanntett og vannavvisende

Når det gjelder arbeidsklær som beskytter mot vann er det viktig å vite om de ulike konseptene. Her kan du lære mer om hvordan de ulike beskyttelsene oppnås og hvilke kjennetegn du skal se etter.

VANNTETT

Et vanntett plagg er den beste beskyttelsen mot regnvær. De vanntette materialene består av et ytterlag kalt "face fabric", vanligvis produsert i polyester med en laminert membran eller et belegg som hindrer vann fra å trenge inn.

En membran kan lamineres på yttermaterialet. Laminerte materialer er mer slitesterke enn belegg, da belegget gradvis slites bort under vask.

Det er ved å forsegle materialene helt at man får et vanntett materiale. Dette innebærer at alle sømmer teipes eller forsegles på en eller annen måte for å forhindre at vann trenger inn der hvor det er sydd.

For å oppnå maksimal komfort og beskyttelse blir plagget også designet og optimalisert for å ikke ta inn vann. Et eksempel på dette er vinkelen på lommene.

Kjennetegn:
EN 343 merking
Teipet eller sveiset sømmer

VANNAVVISENDE

Vannavvisende materialer tilbyr grunnleggende beskyttelse mot vann og på samme tid har god pusteevne. Beskyttelsen mot vann oppnås ved at materialet blir hydrofobisk, som betyr at vannet renner av ved kontakt.

Materialet blir behandlet med DWR (Durable water repellent) som gjør at vannet formes til dråper på materialet og ikke trenger inne. DWR påvirker ikke pusteevnen til materialet da det ikke dekker over overflaten på tekstilet, men heller knytter seg til fibrene, eller fyller inn hullene mellom fibrene.

Et plagg kan ha ulike nivåer vannavvisning og noen av våre vannavvisende plagg er produsert i vanntett materiale, men har ikke teipet sømmer, for eksempel Softshell produkter.

Kjennetegn:
Søler du vann på plagget formes de til dråper.

Les mer ↓

Kle deg riktig

En ting er sikkert - du kan ikke gjøre noe med været. Men, vært i seg selv endrer seg, både fra sesong til sesong, men også noen ganger fra time til time. Dette stiller store krav til dine arbeidsklær.

Lur vinden

Dersom det begynner å blåse bør du passe på. For selv om det er en tørr og klar dag kan vind føre til at temperaturen stuper drastisk. Men velger du riktig vindbeskyttende arbeistøy holder du deg varm og komfortabelt.

Valget kommet an på hvor hardt du jobber og hvor lenge du jobber utendørs. Jobber man hardt er materialets pusteevne viktig. Desto lengre du jobber ute, desto tøffere bør kravet til den vindtette teknologien i plagget være.

Lær mer om hvordan du beskytter deg mot vind

Hold deg varm i kulden

Det å kle seg varmt i kulden er lett, men å kle seg riktig krever litt mer. For når du arbeider hardt blir du svett, og når du da senker tempoet blir fuktigheten kroppen har produsert kaldt og du begynner skjelve.

Det du trenger er avansert ventilasjon og muligheten til å regulere kroppsvarmen. Det er akkurat det du får dersom du velger å kle deg i tre lag fra Snickers Workwear - utmerket funksjonalitet og arbeidskomfort.

Lær mer om hvordan du holder deg varm i kulden

Spør oss