Partner login

Stå imot vinden

Snickers Workwear - Norge

Vinden kan gi følelsen av at det er kaldere enn det egentlig er. Selvom det er en tørr og klar dag, kan vinden ha en stort effekt på temperaturen - som påvirker din kroppsvarme og komfort. Derfor er det alltid viktig å være forberedt - slik at du holder deg varm.

VALG av arbeidsklær i vindfullt vær

Det finnes flere ulike faktorer å ta hensyn til når du skal kle deg til en vindfull arbeidsdag. Med hensyn til sesong, er det lurt å starte med et underlag som sikrer varme eller transporterer fuktighet. Hvor lenge du skal arbeide har selvfølgelig noe å si. Jo lenger økter, jo høyere krav må det stilles til teknologien i plagget. Kroppsvarmen til hver enkelt spiller også en viktig rolle når det kommer til individuell komfort. Hvordan du skal kle deg avhenger av hva dine oppgaver for dagen er - blir det en arbeidsdag med lav eller høy instensitivet?

LITEWORK, vindtett jakke

Stå imot vinden i denne superlette vindjakken som passer i lomma. Passer utmerket sammen med fleecegenser i vindfulle forhold. Jakken er slitesterk, vannavstøtende og alltid tilgjengelig. Justerbar i livet og mansjetter på ermene for ekstra god beskyttelse.

1900 LiteWork, Vindjakke

faktisk temperatur vs effektiv temperatur

Det kan være vrient å kle seg riktig i vindfullt vær når vinden påvirker den opplevde temperaturen ved at det føles kaldere enn det termometeret viser. Når man arbeider under slike forhold er det derfor svært viktig å være klar over forskjellen mellom faktisk temperatur og effektiv temperatur. For eksempel, hvis det er 0°C utendørs og vinden blåser i 10 m/s er den effektive temperaturen -7°C. Hvis det er +10°C og vinden blåser i 18 m/s er den effektive temperaturen +5°C. Med andre ord, er det en betydelig forksjell når det kommer til valg av arbeidsklær.

Vindtett er ikke det samme som tett.

Arbeidsklærne sin evne til å puste er avgjørende for komfort. Det høres kanskje selvmotsigende ut at du ikke ønsker at vinden skal trenge gjennom plagget, men likevel vil at plagget skal puste - men det er faktisk tilfellet. Når du arbeider med høy intensitet må arbeidsklærne kunne transportere fuktigheten du produserer. Pass på å alltid se etter at arbeidsklærne dine har pustende egenskaper slik at plagget kan ventilere kroppsvarmen.

Vindbeskyttelse - slik fungerer det

Det finnes flere måter å gjøre et materiale vindtett. For å sikre maksimal beskyttelse mot vind kan man stoffet bli belagt, laminert eller gi plagget en separat membran (for eksempel Windstopper®)

Vindtett materiale har også evnen til å gi god ventilasjon, selv under tøffere oppgaver. Flere av våre vindtette plagg har i tillegg høy krage for ekstra beskytte i hals og nakke.

Les mer ↓

Hold deg tørr i regnet

Det å holde seg tørr og komfortabel i regnet handler om å velge riktig regntøy til jobben. Valget avhenger av hvor intenst du jobber og hvor lenge du jobber i regnet uten pauser.

Jobber du hardt er pusteevnen til plagget viktig for å ventilere kroppsvarmen. Desto lengre du jobber ute, desto tøffere bør kravet til den vanntette teknologien i plagget være.

Lær mer om hvordan du holder deg tørr i regnet

Hold deg varm i kulden

Det å kle seg varmt i kulden er lett, men å kle seg riktig krever litt mer. For når du arbeider hardt blir du svett, og når du da senker tempoet blir fuktigheten kroppen har produsert kaldt og du begynner skjelve.

Det du trenger er avansert ventilasjon og muligheten til å regulere kroppsvarmen. Det er akkurat det du får dersom du velger å kle deg i tre lag fra Snickers Workwear - utmerket funksjonalitet og arbeidskomfort.

Lær mer om hvordan du holder deg varm i kulden

Spør oss