Partner login

Hvordan Snickers Workwear-bukser blir laget

Snickers Workwear - Norge

Å produsere en slitesterk, funksjonell og ergonomisk bukse som med en utmerket følelse av komfort er en av de største utfordringene vi har hos Snickers Workwear. For å lykkes kreves det erfaring, fokus på detaljer og, ikke minst, flinke og lidenskapelige spesialister.

Veien til perfeksjon

Visste du at det er nødvendig med 64 deler, 6 typer stoff og 46 ulike type tilbehør for å produsere ett par av FlexiWork-buksene til Snickers Workwear? Det stopper ikke der. For å fullføre, trengs det 40 000 sting og 122 produksjonsminutter. Høres ganske komplekst ut, ikke sant?

5 spørsmål til eksperten

For å lære mer om produksjonen av et par arbeidsbukser, har vi snakket med Margarita Kleinhofa, Senior Produktutvikler, som er stadig på jakt etter perfeksjon.

Fortell oss, hvordan blir et par Snickers Workwear bukser produsert?

"Hvert ledd i produksjonen av et par bukser er resultatet av mange års erfaring. Vi er svært nøye med detaljene, og hver eneste lille del er valgt spesifikt for å bidra til et produkt som gir førsteklasses komfort. For eksempel består våre FLEXI-bukser av 64 mønsterdeler, 6 stofftyper og 46 typer tilbehør som knapper, spenner og merker. For å ferdigstille dem kreves 184 produksjonstrinn, 122 produksjonsminutter, 59,19 meter klippekant og 40 000 sting."

How Snickers Workwear trousers are made

64 deler i én bukse, hvorfor så mange?

"Fordi menneskekroppen er så kompleks. For å kunne gi maksimal bevegelsesfrihet slik at klærne ikke oppleves som en begrensning for den som har dem på, må vi konstruere en fasong som følger kroppen, uansett hvilken størrelse eller modell du velger. Vi ønsker også at buksene skal ha maksimal funksjonalitet. Lommer, for eksempel; et par bukser har minst 16 lommer til forskjellige formål."

Hva med valg av stoff, tråd og sømmer?

"Det har stor innvirkning på produktet, ikke minst når det gjelder komfort. Vi vurderer alltid flere alternative stoffer og tester dem både individuelt og i kombinasjoner før produksjonen starter. Valget av stoff påvirker hvilken sytråd vi velger. Vi har sømspesifikasjoner for samtlige sømmer og regler for hvordan de skal festes. Når vi for eksempel syr en forsterkningssøm på en lomme eller for å holde kneputene på plass, er det flere regler som gjelder for å unngå å skade stoffet, og for at det fortsatt skal se pent ut."

"Det er en laginnsats som kombinerer menneskelig engasjement, massevis av kunnskap og omfattende erfaring"

Hva betyr valget av størrelse?

"Det betyr svært mye for både komfort og slitestyrke. Hvis du vil at buksen skal vare lenge, er det viktig at du velger riktig størrelse og en modell som passer godt for både kroppen din og yrket du utøver. Det påvirker også ergonomiske funksjoner som plasseringen av kneputene og lommene. Et par bukser som sitter riktig, begrenser deg på ingen måte i løpet av arbeidsdagen, men hjelper deg tvert imot ved å følge din minste bevegelse uansett arbeidsstilling."

Hva vil du så si er «hemmeligheten» bak et par gode arbeidsbukser?

"Spør du meg, vil jeg si hemmeligheten er at det handler om så mye mer enn å sy sammen noen stoffbiter. Det er en laginnsats som kombinerer menneskelig engasjement, massevis av kunnskap og omfattende erfaring. Et par gode arbeidsbukser er et resultat av den positive energien som er gått inn i prosessen med å lage dem. Det finnes ingen enkelt oppskrift på «den perfekte buksen», for alle modeller er unike."

Fakta om Margarita Kleinhofa

Stilling: Senior produktutvikler
Familie: Ektemann og to døtre. «Mannen min er snekker, noe som er helt topp siden han kan være både sluttbruker og rådgiver for meg i jobben.»
Bosted: Tukums i Latvia, i gangavstand fra fabrikken.
Bakgrunn: Har arbeidet i tekstilbransjen siden 1990. Begynte som tekniker hos en liten produsent av arbeidsklær. Kom til Snickers Workwear i 2003 som regnskapsfører, og har siden den tid arbeidet som produkttekniker, plaggtekniker og kvalitetssjef.

Arbeidsbukser i 6-serien

Spør oss