Partner login

En helt ny kolleksjon innen beskyttende klær – fra innerste lag til ytterste

Snickers Workwear - Norge

Snickers Workwear lanserer nå sin første kolleksjon innen sertifiserte beskyttende klær. Og dermed, har Snickers Workwear et bredere sortiment innen arbeidsklær og beskyttende klær til profesjonelle yrkeskategorier som har høye krav.

PROTECWORK - Et komplett utvalg av beskyttende klær

Allerede fra første lansering, kan Snickers Workwear tilby et komplett utvalg av beskyttende klær - tilpasset regn, sol, varme og kulde, vinter som sommer. Plaggene i kolleksjonen er sertifisert for diverse risikoområder med fokus på varme/flamme, arktisk kulde, antistatisk og synlighet. Antallet rapporterte elektriske ulykker økte i året som gikk, spesielt i gruvedrift og industri, vist i "The Swedish Electrical Safety Agency", som betyr at behovet er der og timingen kunne ikke vært bedre.

"Klærne har som mål å fungere optimalt under alle værforhold og yrkeskategorier. I for eksempel kategorier som energi og jernbane, er det avgjørende å ha riktige klær helt fra innerste lag til ytterste. Å bruke riktig beskyttende klær er svært viktig, og kan ved en eventuell ulykke redusere eller elimenere brannskader, og i noen tilfeller død", sier Per Wagnås, Manager for Protective Wear Offer og Operations hos Snickers Workwear.

LANSERING AV 65 NYE MODELLER

Snickers Workwear har jobbet hardt etter oppkjøpet av Puvab for et år siden, en ledende produsent av holdbare og slitesterke beskyttende klær. Det intensive arbeidet har nå ført til at Snickers Workwear kan lansere 65 helt nye modeller innen beskyttende klær basert på det beste fra Puvab's 30 års lange erfaring kombinert med Snickers Workwear's innovative design.

"Med kunnskapen og erfaringen fra Puvab, er Snickers Workwear nå et komplett merke. Den første kolleksjonen er nøye gjennomtenkt og moderne, designet med hensikt å passe arbeidsplasser der det er høy risiko og til å sikre et høyt nivå av beskyttelse. Nå tar vi et stort steg når det gjelder ergonomi og passform, kombinasjonen mellom design og vårt høye fokus på beskyttelse er unik", sier Wagnås.

EN HVERDAGSHELT DELER SINE ERFARINGER

Harjeåns Nett AB er en av Puvabs (nå Snickers Workwear) langvarige kunder. Montør i selskapet, Hans Johansson, forteller at han er trofast bruker av vernetøyet under sine daglige oppdrag.

Foto: Morgan Grip. Hans Johansson avbildet til høyre.

"Jeg har i årevis jobbet med veibelysning, vedlikehold og fjernstyringer til det elektriske nettet. Det viktigste for meg er selvsagt sikkerheten - klærne må beskytte meg om en ulykke skulle inntreffe. Funksjonalitet er likevel en undervurdert faktor. Veltede trær og snøstormer skaper ofte problemer på strømnettet, og vi jobber utendørs i all slags vær til strømmen er tilbake. Da er det utrolig viktig at klærne er varme, og ikke hemmer meg i bevegelsene."

Hans forteller at Harjeåns Net AB har hatt et nært samarbeid med Snickers Workwear i flere tiår.

"Som langvarige brukere av klærne, kan vi ofte bidra til å avdekke muligheter til forbedring av designet. Puvab alltid har vært svært lydhøre ovenfor innspill fra oss. De har endret kolleksjonen i tråd med våre ønsker - en stor fordel for oss som tilbringer arbeidsdagen ute i felten."

LIKER DU JOBBEN DIN?

"Jeg elsker jobben min. Jeg arbeider ute i frisk luft, og har frihet til å styre min egen arbeidshverdag. Det å ta lunsjpause ute i naturen, er virkelig en stor fordel med å være montør. Og mens vi er inne på temaet: i mine øyne mestrer Snickers Workwear virkelig kunsten å lage sikre verneklær som gir meg mulighet til å sette meg ned i skogen med en kopp kaffe, uten å føle at klærne er stive og ukomfortable."

MED RIKTIGE KLÆR,
KAN MAN REDDE LIV

Wagnås understreker at et hovedfokus under designfasen har vært å skape plagg som bevarer liv og helse om man utsettes for ekstrem varme, ild - og i verste fall; lysbuer.

Per Wagnås, Manager for Protective Wear Offer og Operations hos Snickers Workwear.

"Ved nærkontakt med en lysbue kan man overleve selve støtet, men ikke varmen. En lysbue produserer varme på opptil 3000 grader, det vil si at alt man har på seg begynner å brenne. Om klærne dine ikke er beskyttter deg, vil gullsmykker, klokker og undertøy bokstavelig talt smelte inn i huden. Vårt vernetøy er skapt for mennesker daglig utsettes for denne typen risiko, og dette er et ansvar vi virkelig tar på alvor. Klærne skal beskytte i alle lag - innenfra og ut. Derfor er alt av undertøy, underklær og ytterplagg i kolleksjonen flammehemmende, og selvslukkende."

Kolleksjonen har CE-merking klasse 3, en sertifiseringsstatus som krever omfattende kvalitetstester for å godkjennes på markedet.

"Med Snickers Workwear, skal man føle seg trygg på jobb. Vi sparer ingen ressurser på å sørge for at vårt vernetøy oppfyller alle sikkerhetskrav som er etablert i bransjen - og mer til. I utsatte bransjer vil menneskelig svikt alltid forekomme. Noen ulykker kan man rett og slett ikke unngå, men livstruende skader kan avverges med riktige klær. Det er det vi ønsker å oppnå med kolleksjonen som nå lanseres." avslutter Wagnås.

protectwork, protective wear, protection clothing, snickers workwear

Publisert 17 oktober 2018.

Spør oss