Hvordan en Snickers Workwear-bukse blir til

Å produsere slitesterke, funksjonelle og ergonomiske bukser som gir utmerket komfort er en av våre faste utfordringer hos Snickers Workwear. For å få det til, kreves det omfattende erfaring, sans for detaljer og selvfølgelig dyktige og lidenskapelige spesialister.

Veien til det perfekte resultatet

Visste du at det må til 64 deler, 6 typer stoff og 46 ulike tilbehør til for å lage bare ett par FlexiWork-bukser for Snickers Workwear? Og det ender ikke der. For å fullføre, trengs det 40 000 sting og 122 produksjonsminutter. Det høres ganske komplisert, ikke sant?

5 spørsmål til eksperten

For å lære mer om konstruksjonen av et par arbeidsbukser tok vi en prat med Margarita Kleinhofa, vår senior produktutvikler, som til enhver tid etterstreber et det perfekte resultat.

Fortell hvordan en Snickers Workwear-bukse blir til.

Hvert ledd i produksjonen av et par bukser er resultatet av mange års erfaring. Vi legger stor vekt på hver detalj, og hver eneste lille del er valgt spesifikt for å bidra til å lag et produkt som gir førsteklasses komfort.

Våre FlexiWork-bukser, for eksempel, består av 64 deler, 6 typer stoff og 46 typer tilbehør som knapper, spenner og merker. For å fullføre dem, kreves det 184 produksjonstrinn, 122 produksjonsminutter, 59,19 meter klippekant og 40 000 sting.

64 deler i ett par bukser – hvorfor så mange?

Fordi menneskekroppen er så kompleks. For å kunne tilby brukeren maksimal bevegelighet og ikke føle seg begrenset av klærne, må vi lage en form som følger kroppen, uansett hvilken størrelse eller modell du velger. Vi vil også at buksene skal ha maksimal funksjonalitet. Lommer, for eksempel: en bukse har minst 16 lommer til forskjellige formål.

Hva med valget av stoff, tråd og sømmer?

De har stor betydning for produktet, spesielt når det gjelder komfort. Vi vurderer alltid flere stoffer og tester dem både enkeltvis og sammen før vi starter produksjonen. Stoffet vi velger er avgjørende for hvilken tråd vi bruker. Vi har sømspesifikasjoner for alle sømmene våre, og regler for hvordan de skal festes. Når vi for eksempel syr en forsterkningssøm på en lomme eller for å holde kneputene på plass, er det flere regler som gjelder for å unngå å skade stoffet, og for at det fortsatt skal se pent ut.

"Det er en laginnsats som kombinerer menneskelig engasjement, massevis av kunnskap og omfattende erfaring."

Hva betyr valget av størrelse?

Det betyr svært mye både for komfort og slitestyrke. Hvis du vil at buksen skal vare lenge, er det viktig at du velger riktig størrelse og en modell som passer godt for både kroppen din og yrket du utøver. Det påvirker også ergonomiske funksjoner som plasseringen av kneputene og lommene. En bukse som sitter riktig, vil ikke hemme deg i løpet av arbeidsdagen, men hjelper deg i stedet ved å følge hver minste bevegelse, uansett arbeidsstilling.

Hva vil du så si er «hemmeligheten» bak et par gode arbeidsbukser?

Slik jeg ser det, ligger hemmeligheten i at det handler om så mye mer enn å sette sammen noen stoffbiter. Det er en laginnsats som kombinerer menneskelige engasjement, en hel masse kunnskap og omfattende erfaring. Et godt par arbeidsbukser er resultatet av den positive energien som er lagt inn i prosessen med å lage dem. Det finnes ingen oppskrift på «den perfekte buksen», for alle modeller er unike.

Margarita Kleinhofa

Stilling: Senior produktutvikler i Snickers Workwear.

Familie: ektemann og to døtre. «Mannen min er snekker, noe som er helt topp siden han kan være både sluttbruker og rådgiver for meg i jobben.»”

Bosted: Tukums i Latvia, i gangavstand fra fabrikken.

Bakgrunn: Har arbeidet med tekstiler siden 1990. Begynte som tekniker hos en liten produsent av arbeidsklær. Kom til Snickers Workwear i 2003 som regnskapsfører, og har siden da arbeidet som produkttekniker, plaggtekniker og kvalitetssjef.

Produkter i denne artikkelen