Designeren som pløyer ny mark

Nicole Rimér brukte barndommen til å leke utendørs, og begynte i tidlig alder å tenke på klærnes funksjon og den globale tekstilindustrien. I dag er hun sjefsdesigner hos Snickers Workwear, og en pioner innen smarte, tekniske arbeidsklær. Arbeidsklær som utgjør en forskjell både for brukerne og miljøet.

Intervju

Nicole Rimér

Med bare føtter på glatte steiner skyller Nicole turkjelen sin i det fortsatt vårkalde vannet i Bogesundslandet naturreservat i Vaxholm, et sted hun ofte besøker for å hente energi og inspirasjon. I dag er hun her med de tre barna sine for å leke og lage mat over åpen ild. En typisk helgetur for familien Rimér. Samtidig er det også en slags forberedelse til familiens kommende bestigning av Kebnekaise. Det var Nicoles yngste sønn som fikk denne ideen, selv om han bare er syv år gammel.

Nicoles interesse for funksjonelle klær har sitt utspring i lidenskapen hun føler for friluftsliv og ekstremsport. Med flere kjente friluftsselskaper på CV-en – som Fjällräven, Peak Performance, Lundhags og Houdini – hadde hun ikke engang tenkt tanken på å forlate friluftsbransjen. Så fikk hun en telefon fra hodejegeren til Snickers Workwear.

«Jeg var veldig skeptisk, helt til jeg innså at det overordnede målet med arbeidsklær var design på samme nivå som de beste sports- og friluftsklærne. Det er syv år siden nå og starten på en fantastisk utviklingsreise.»

Som sjefsdesigner hos Snickers Workwear har Nicole jobbet utrettelig for å finne nye løsninger for å forebygge arbeidsrelaterte skader ved hjelp av egnede klær og smartteknologi. Hun har for eksempel designet visse plagg som har innsydde sensorer som varsler brukeren når de blir utsatt for farlige støynivåer, eller sitter for mye på huk i løpet av en arbeidsdag. Plaggene blir fortsatt testet i laboratoriet, men det er tatt et stort skritt.

Nicole jobber for tiden med å utvide Snickers Workwears kleslinje for kvinnelige håndverkere. «Stadig flere kvinner velger håndverksyrker, men klesutvalget er begrenset og altfor fargerikt og mønstret. Målgruppen vår setter pris på en feminin passform, men ønsker også å kunne gli inn og være en del av teamet.»

«Hvert eneste plagg jeg lager er som å løse en gigantisk Rubiks kube.»

Fleeceplagget Nicole har på seg i dag, er et av de nye produktene som lanseres denne våren. Det er sydd i Polartec® resirkulert polyester og har mange smarte funksjoner som tommelgrep, brystlomme og snor for innstramming nederst på jakken. «Jeg er veldig stolt over å jobbe for en merkevare med ambisjon om å ligge i forkant når det gjelder arbeidsklær tilpasset kvinner. Klær er en viktig markør, og kanskje det første skrittet på vei mot virkelig å åpne opp bransjen for kvinner. Men det er fortsatt mye som må gjøres. Reisen har bare så vidt begynt!»

Nicole Rimér

År hos Snickers Workwear: 6

Stilling: Leder av design- og innovasjonsavdelingen

Det beste med jobben min: Den konstante utfordringen med å få satt sammen alle brikkene i puslespillet – passform, design, slitestyrke, funksjon og miljøhensyn – i denne ekstremt funksjonsdrevne bransjen. Hvert eneste plagg jeg lager er som å løse en gigantisk Rubiks kube.