«Vi vil utfordre bransjen»

Han er utviklingssjefen som flytter grensene for å være i forkant, som aldri vil slutte å lage smarte arbeidsklær og som har vært lidenskapelig opptatt av Snickers Workwear i 15 år.

Intervju

Henry Lundberg

Raskt, med to trinn om gangen, går Henry Lundberg opp trappen til Snickers Workwears hovedkontor. Han skal møte kollegene her (med trygg avstand) for å planlegge de siste detaljene før en lansering.

«Min lidenskap for Snickers er et resultat av selskapets visjon om å kontinuerlig forbedre produktene – og naturligvis spiller kollegene mine inn også. Som meg er de innbitte konkurransemennesker som liker å stille spørsmål til ting og flytte grensene. Det er det som sikrer at vi er i forkant, og at plaggene våre utgjør en forskjell for brukerne og deres resultater.» Henry husker godt hvor upraktisk det kan være å bruke feil klær. «Som barn trente jeg langrenn i vanlige klær, siden det ikke fantes funksjonsplagg på den tiden. Jeg var alltid kald. Det var kanskje den opplevelsen som førte til at jeg viet hele karrieren min til klesbransjen, og som tente interessen for å utvikle klær som forbedrer hverdagen.»

Siden utviklingsteamet ønsker å finne opp nye og revolusjonerende materialer som kan brukes i smarte arbeidsklær, er det ikke rart at de får opptil 50 håndverkere til å prøve prototypene. Eller at de utforsker lite kjente materialer, som kokosnøtt og vulkansk sand, i et håp om å løse et problem med materialer som absorberer fuktighet og som bare begynner å fungere hvis brukeren begynner å svette.

«Jeg var alltid kald. Det var kanskje den opplevelsen som førte til at jeg viet hele karrieren min til klesbransjen.»

Skjorten som Henry har på seg i dag, det nye produktet 8521, er basert på en konkret utfordring – akkurat som alle andre plagg i kolleksjonen – nemlig at håndverkere må løpe fra en byggeplass til et møte og ønsker å se presentable ut.

«Dette er en tynn, elastisk og pustende skjorte i et materiale som er laget delvis av resirkulert nylon, og som ikke blir skrukkete. Den er et verktøy jeg kommer til å bruke når jeg kan begynne å reise igjen etter pandemien også. Selv om jeg har flytt i 14 timer, sittet på et fullt tog og i en drosje uten klimaanlegg, ser jeg presentabel og nypresset ut når jeg kommer til møtet. Men i mellomtiden kommer jeg nok til å bruke den mest her på kontoret, på fjellturer og når jeg klatrer og beskjærer epletrærne i hagen. Noe jeg gleder meg veldig til!»

Henry Lundberg

År hos Snickers Workwear: 15

Stilling: Sales Developer Manager

Det beste med jobben min: Løse utfordringer sammen med dyktige kolleger og ledere under fantastisk ledelse, preget av presisjon og innovasjon.