Vår arv

Det som startet som én manns visjon, å få til en dramatisk endring i funksjonaliteten til arbeidsklær, har gitt Snickers Workwear en plass i arbeidsklærnes historie.

Snickers Workwear ble grunnlagt av elektrikeren Matti Viio, som mistet besinnelsen i 1975 fordi arbeidsklærne hans kort og godt ikke var gode nok. Med innstillingen «hvis noe skal bli gjort, må jeg gjøre det selv», gikk han hjem fra jobben en dag og begynte å designe sine egne arbeidsklær.

Matti hadde opplevd en rask utvikling av verktøy og arbeidsmetoder rundt seg. Men tidens arbeidsklær oppfylte ikke engang de mest grunnleggende kravene til slitestyrke, tilpasning til moderne maskiner eller bevegelsesfrihet. Han så det også som sin oppgave å vise at fagfolk og arbeidere trenger respekt på samme måte som andre grupper i samfunnet.

Matti var en svenske av finsk avstamning – en sann ekte representant for skandinavisk enkelhet og stil. Han utviklet solide, funksjonelle og stilige arbeidsklær som ville fungere i de røffe arbeidsmiljøene i Skandinavia. Han begynte med innovasjoner som hylsterlommen og verktøyvesten og staket ut kursen for Snickers Workwear.

Ved å forbli tro mot vår arv i mer enn 40 år i bransjen har vi greid å skape et selskap vi er stolte av å jobbe i.

Vårt varemerkenavn Snickers Workwear er avledet av ordet for snekker på svensk: snickare.